"Mert a tánc mindenkié"...

Én vagyok itt című műsor és a TáncRehabilitáció

2018. január 31. - TáncRehabilitáció

 

Avagy 4 gondolat a TáncRehabilitációs foglalkozásról:

Ahogyan az előző posztban már említettem, az utóbbi időben hirtelen több szereplésem is lett a médiában. Ez a poszt az egyik megjelenésről fog szólni. 

Az én vagyok itt, egy élő magazinműsor. Az A38-Hajóról, vagy az Akváriumból szoktak bejelentkezni a műsorvezetők.  Az M2 Petőfi tvn-látható minden hétköznap és szombaton este 9-től. Ebben a műsorban főképpen zenészekkel, aktuális koncertekkel foglalkoznak, de az is előfordul, hogy divatról, design-ról és friss trendekről beszélgetnek. Azt gondolom, hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy ebben a műsorban is szerepelhettem. De ne szaladjunk úgy előre…hogy is kezdődött? … Ismét egy telefonhívással,         Papp Róbert szerkesztő riporter hívásával, akit egy forgatás kapcsán ismerhettem meg az (Életkerék című műsorból.)  Felhívott, hogy a TáncRehabilitáció és ahogyan én foglalkozom a sérültekkel egy aktuális és érdekes dolog, jó volt együtt forgatni a múltkori alkalommal és ismét szeretne elhívni engem, így beajánlott a Petőfi tv felelős szerkesztőinél, de ez a műsor élő interjúkból áll. Szeretne a segítségemre lenni és kijelentette, hogy számára fontos, hogy eljussak azokhoz, akiknek szükségük és igényük van rekreációs fejlesztő és integráló táncórákra, így szeretettel várt 2018.01. 23-án kedden az A 38-hajón. Ekkor egy pillanatra lefagytam és elgondolkoztam rajta, hogy időt kellene kérnem és lehet nem kéne belemenni egy élő műsorba,….hiszen még sosem csináltam ilyent és azt sem tudom, hogyan kezdjek majd bele a mondandómba. Ráadásul ez nem egy facebook post, hogy azok látják akik követnek…annál sokkal többen. Hirtelen levert a víz és elöntött az az érzés,: hogy hogyan feleljek majd meg  a kamerák előtt…                                                         

a38.jpg

( Kép forrása: internet)

Aztán hamar rájöttem, hogy nekem a célomat kell látnom, minnél több sérült ( fogyatékossággal élő) gyerek és felnőtt számára mosolyt csalni a mozgás és a tánc által. Tehát elfogadom a felkérést, megköszönöm és szépen meg fogok jelenni 23.-án a hajón és arra fogok gondolni, hogy a  tánc mindenkié. Ez nagy lendületet adott, hogy félelmeimet leküzdjem. :) 

Aki ismer az pontosan tudja, hogy alapvetően nagyon mosolygós és jókedvű vagyok, hát ez az életem első élő interjújánál nem nagyon látszik. , csak talán a vége felé.…5 perc állt rendelkezésünkre a műsorvezetőkkel… úgy érzem, hogy az nagyon kevés egy komolyabb témához, viszont ezt is gyakorolhattam és most már tudom, mit fogok még tökéletesebbre csiszolni a következő 5 perces interjúmhoz. 

„Gyakorlat  teszi a mestert” 

Lehet ez a mondás nem véletlenül van. :) 

Örülök annak, hogy nincs tökéletes és nem is kell a tökéletesre törekedni, hiszen mindenkinek vannak kiemelkedő képességei bizonyos témákban és vannak olyanok, amikben nem tehetségtelen az ember, csak gyakorolni kell. Én ebben hiszek, bár tanították is ezt nekünk a főiskolán, hogy a legjobbnak ítélt hegedűsök mögött 20-éves korukra 10000 óra gyakorlás áll. Talán ez is annak a bizonyítéka, hogy a gyakorlás az egyik legfontosabb. 

Visszatérve a műsorra, Galán Angéla és Csitári Gergely műsorvezetőkkel találkozhattam a műsor kezdete előtt, először őket, majd engem sminkeltek ki. Meg kell hagynom, hogy a fodrász igazán remek munkát végzett, a hajammal, én a saját tulajdonosa se tudok mindig megbírkózni vele.  Tetszett, hogy a sminkszobában jókedv, nevetés és könnyed beszélgetések folytak. Mikor megkérdeztem a fodrászt, hogy elmondhatom e neki a gondolataimat, („szövegemet”) akkor hátradőlt a székében és közölte, - természetesen kíváncsian hallgatom.” Magától értetődően az élő adásban mégis más… amikor 3-hatalmas kamera van az arcodban és egy rendező, egy hangmérnök és ki tudja még milyen szakmabeliek sétáltak a stúdióban, (Hajón) annak érdekében, hogy minden professzionálisan működjön az adásban. :) Legalább már van fogalmam arról, hogy mennyien dolgoznak azért, hogy egy műsor vagy egy élő adás bekövetkezzen…Majd egyszer csak megszólalt Robi.: -Három, kettő, egy, ti jöttök....és indult is a felvétel..

en_vagyok_itt.jpg                                                                              ( Kép forrása:saját)

Pár gondolatban összeírtam az interjút röviden. 

 https://www.petofilive.hu/video/2018/01/23/a-mozgas-es-a-muveszet-jotekony-ereje/#

1, A TáncRehabilitáció: egy fejlesztő táncóra sérültek (fogyatékossággal élő) emberek számára. Fejlesztés és rekreációs kikapcsolódás jelenik meg egyszerre az óra folyamán.

2, Bécsben egy Amerikai képzésen vettem részt 2014-ben és ezt szeretném itthon meghonosítani . Ez a DanceAbility, ami integrál, tehát sérült és nem sérült együtt táncol. Így két módszert szeretnék elterjeszteni a sajátomat és az amerikait.

3, TáncRehabilitáció balett és jazz alapokra épül és a mozgás és a tánc örömét szeretné átadni a gyerekeknek és felnőtteknek. Sok kiváló tánctanárom volt, többek között: Sárközy Gyula, Puskás Judit és Alito Alessi.

4, Tudom milyen  nehézségekkel küzdeni, hiszen én magam is háromszoros diszes vagyok, vagyis tanulásban akadályozott és nekem is sokat segített a tánc, ezért ezt szeretném átadni mások számára. A Táncban nincs olyan, hogy fogyatékosság. Lehetőséget és esélyt szeretnék biztosítani a sérült embereknek is, hogy táncórákon vehessenek részt.

Hiszen a tánc mindenkié :) 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tancrehabilitacio.blog.hu/api/trackback/id/tr9413621500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.