"Mert a tánc mindenkié"...

Tóth Sára-TáncRehabilitáció

Alba Accelerator: új mentorprogram startupoknak

2018. június 02. - TáncRehabilitáció

Erről már a Forbes-is írt márciusban egy beharangozót. Én pedig most leírom nektek, hogy milyen a program egy résztvevő szemével. Ahogyan azt a megosztott cikkben is olvashatjátok, tulajdonképpen ez egy több hónapos program, melyben a résztvevők segítséget kapnak, hogy az üzleti koncepciójuk még kiforrotabb lehessen, illetve a projekt végén a potenciális befektetőknek, üzleti angyaloknak prezentálhassák a projektjük jelenlegi helyzetét. 

Mindehhez  az anyagi feltételeket az Európai Unió szakmai hátteret pedig a  Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Széchenyi Tőkelap-kezelő Zrt. biztosítja.

34163518_1990218627675735_4013777895959822336_n.jpg

De kanyarodjunk vissza az elejére. Hogyan is keződött? Mint sok más program például ( az 50 Tehetséges Magyar Fiatal) erre is jelentkezni kellett, majd hónapokkal később felhívtak telefonon és gratuláltak a szervezők, hogy részese lehetek ennek a startupokat segítő programnak. Ahogyan az lenni szokott ebben a pillanatban is összeszorult a gyomrom és úgy éreztem hogy a föld felett járok legalább 10 cm-rel, azaz végre megközelíthetem a 160 centit. Kellően kishitű vagyok ahhoz, hogy álltalában el se hiszem ha felvesznek egy ilyen programba. Természetesen mögöttem is állnak többen, akik mindig bíztatnak és azt mondják, hogy: "De Sára, igenis kitöltöd és beküldöd a jelentkezési lapot, mert sose tudhatod mi lesz a eredmény, de te a társadalmilag fontos üggyel foglalkozol, így több programban is van helyed."

 Az első találkozás: A program megnyitóját Székesfehérváron tartották. Ennek azért örültem különösen, mert végre egy megnyitó amit nem Budapesten rendeztek, és így gyönyörködhettem egy másik város szépségeiben is. Az első alkalommal elmondták, hogyan fog zajlani az elkövetkezendő pár hónap, illetve megismerkedhettünk a résztvevőkkel és a mentorainkkal.

31531232_1951952324835699_5340675889933844480_n.jpg

Kik vesznek részt a programban?

Olyan cégek, amelyek innovatív megoldásokat kínálnak, mint például a növényvédő szerek drónokkal való kiszállítása és felhasználása, ajándékküldő közösségi médiaplatform vagy a mesterséges inteligencára alapuló analóg és digitális adatok feldolgozását segítő szoftver. Ilyen érdekes vállalkozások mellé választották be az én komplex rekreatív fejlesztő programomat is. 

Ki a mentorom? 

Szabó Edit, aki a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.-nek a befektetési menedzsere. Izgalmas vele együtt dolgozni, még soha nem volt olyan mentorom, aki ennyire más területen mozgott volna, mint én. Különböző látásmódot tanulhatok tőle a prezentációs tréningek alatt. Minden héten találkozik velem és együtt fogalmazzuk meg, hogy pontosan mivel foglalkozom, milyen területeket fedek le, hogyan lehet ebből üzleti modellt kialakítani és azt fenntartani. Mindez nagy segítség számomra a saját módszeremmel a TáncRehabilitációval kapcsolatban.

Különösen jól esik, hogy azt érzem mindent megtesz a program és a mentorom annak érdekében, hogy a továbbiakban még sikeresebb legyek, hiszen a legtöbb startup ott bukja el, hogy vagy a termékre nincs elegendő vevő, vagy nem fenntartható modellre építik az "üzletet". 

31346195_1942293762468222_7928204453809750016_n.jpg

De pontosan mit is csinálunk a programban?

Heti rendszereséggel a kiválasztott 14 céget-vállalkozást meghívják és előadásokat szerveznek nekünk: többek között a cégalapítással, a szabadalmi jogok védelmével, az üzleti terv megírásával, az értékesítési stratégiákkal vagy a prezentációs technikákkal kapcsolatosan. 

Mi lesz ennek a programnak a kimenetele?

Az június 8-án kiderül Székesfehérváron, ugyanis aznap lesz 3 percem, hogy a befektetőknek elmondjam mivel foglalkozom, hol tart a saját fejlesztésű táncmódszerem,hova szeretnék eljutni és ehhez mire lenne szükségem. Legfőképpen ezekre lesznek kiváncsiak, így erre építem fel a prezentációmat. 

Nagyon izgulok, drukkoljatok ,mert úgy érzem az egész álmom a pénteki eseménytől függ. A rendezvény nyitott lesz, így elvileg bárki eljöhet rá, de leginkább a  befektetők számára érdekes. Én pedig addig készülök a nagy napra és tökéletesítem a prezentációmat és az előadásmódomat és a beszédtechnikámat. 

Előbb-utóbb eljutok a célig, lesz saját helyem, ahol nyugodtan és kényelmesen, megfelelő környezetben foglalkozhatok a sérültekkel és családjaikkal. :

A bejegyzés trackback címe:

https://tancrehabilitacio.blog.hu/api/trackback/id/tr5414009702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása