"Mert a tánc mindenkié"...

Tóth Sára-TáncRehabilitáció

Táncterapeuta képzés részletei

2022. augusztus 31. - TáncRehabilitáció

302591718_1475342592912280_4966058182467960476_n.jpg

Ebben a bejegyzéseben szeretném veletek megosztani a részleteket a táncterapeuta képzésünkről, hiszen az előzőekben, már leírtam, hogy idén indítottuk el a Komplex Táncterapeutai Képzést nem mással mint a Fitness Akadémiáva, ami az ország első Fitness iskolája.  1996-ban alapította Ábrahám Júlia és Ábrahám Attila, azóta is szépen ápolnak és fejlesztenek úgy ahogyan azt illik és kell. 

Őszintén hatalmas megtiszteltetés, hogy nyitottak voltak a képzés elindításra és igazán örülök a közös együttműködésünknek. A képzés részleteit pedig nem csak a honlapon, hanem itt is olvashatjátok ebben az írásban. 

Szeretném elmagyarázni, hogy mit tanulhattok ezen a képzésen miért, illetve hogy ez téged miben tud segíteni abban, hogy még professzionálisabb és magabiztosabb legyél, mint táncterapeuta.           

290458714_1699932573699403_8931650158002246056_n.jpg 

Annak ajánljuk ezt a képzést aki szívesen foglalkozna idősekkel vagy fogyatékossággal élőkkel annak érdekében, hogy boldogabb és egészségesebb életet biztosítsunk számukra. Itt kiegészítheted a tudásodat és a mozgáson valamint táncórákon kívül mást is tanulhatsz és megtapasztalhatsz. Én azt szeretem hangsúlyozni, hogy ezzel a képesítéssel mi nem gyógyítók leszünk és nem tudjuk majd kézrátétellel meggyógyítani a halmozottan fogyatékos, esetleg idős beteg embereket, hiszen nem vagyunk sem Ózok sem varázslók. Viszont amit vihetünk az életükbe az a vidámság, jókedv és az egészséges életmód kialakításában is segíthetünk számukra. Mivel,hogyha rendszeresen heti 1-2 alkalommal csoportosan vagy egyénileg tudunk tartani táncterápiás foglalkozást egy iskolában, idősek otthonában, alapítványnál vagy művelődési házban, akkor ezeket mind elérhetjük a tanítványaiknál, hogy boldogabbak, egészségesebbek legyenek és megtapasztalhassák a jobb életminőséget, az pedig csak hab a tortán, hogyha közösséghez tartozhatnak és egy összetartó légkör alakul ki. Ezzel hozzásegítjük őket ahhoz hogy az alapvető emberi jogaikat gyakorolhassák. 

295673365_1105460306717791_6158208663713641595_n.jpg(Azt el kel árulnom nektek, hogy a legelső táncterapeuta képzésen megleptek engem a hallgatók és még egy kis ajándékot is becsempésztek a búcsúzásunkba, így sikerült elérzékenyülnöm a képzés végére. :D Természetesen én és a Fitness Akadémia is készültünk a hallgatók számára, egy hatalmas tortával szerettünk volna kedveskedni az első bátor résztvevők számára.)

Ezeken az órákon a képzés által:

  1. Elméleti tudásban részesülhetsz vagyis a táncterápiák hátterét tanulhatod meg, ami által könnyebb megértenünk a gyakorlatot is. 
  2. A kommunikációt, hogy hogyan kommunikáljunk az idősekkel a fogyatékossággal élőkkel, hiszen ők sok esetben más nem hagyományos kommunikációs formákat igénylik annak érdekében, hogy élvezhessék veled az órákat. 
  3. Rengeteg gyakorlatban lesz részed, hogy a táncterápiák bizonyos részeit megízlelhesd annak érdekében, hogy később kiválaszthasd azt amit leginkább magadénak érzel. 
  4. Természetesen sokat fogunk beszélgetni arról és remélhetőleg ez egy közös gondolkozás lesz, így a résztvevők eddigi tudásukat is behozhatják az órára, hiszen egymástól is folyamatosan tanulhatunk, az időseknek legismertebb kórképeiket is átvesszük, amik gyakran fordulnak elő például az otthonokban. 
  5. A zeneterápia alapjai igen csak fontos, hiszen már az is hatalmas vita a szakmán belül, hogy ha zene nélkül táncolunk az táncnak nevezhető-e? Vagy esetleg az már egy másik kategória? Illetve, hogy a zenének milyen hatási vannak az agyra? Azt tudtad, hogy a demenciában élő személyeknél az esettek többségében a klasszikus zene segíthet abban, hogy emlékezzenek vagy hogy érzelmeikre hassunk és picit kizökkentsük őket abból az apátiából ami sokszor elönti őket az otthonok és az idősödéssel járó körülmények végett?. 
  6. A művészetpedagógiát azért tartom fontosnak, hogy megértsük mely társtudományok és kiegészítő tudományokkal kapcsolódik össze a tánc és miért van az, hogy a határ a csillagos ég? Ezt is megtudhatod a képzésen. 
  7. Idős korban az egyensúlyunk érzékelése megváltozik, így sokkal könnyebben esünk el illetve idővel  a hallásunk sem a régi már, melyek összefüggenek egymással tehát ezeket fontos karban tartani, tippeket is megtudhatsz mely mozdulatok és gyakorlatok azok, amik segítenek idősebb korban, hogy az állapotot szinten tudjuk tartani. 
  8. Természetesen szó lesz a képzésen a légzésről és arról, hogy a helyes testtartást még 90-évesen is el lehet kezdeni tanítani akár "Marika néniek is", hiszen egy életen át tanulunk, sose tudhatjuk mi az az eleme az óránknak ami megmarad számukra. 
  9. Annak érdekében, hogy a mai világban ahol nem könnyű eladni még egy tábla csokit sem, hiszen hatalmas a piac nagy a vásárlóerő és ki kell tűnni valamivel a tömegből ahhoz, hogy észrevegyenek, így én arról is szívesen beszélek és megosztom veletek, hogy melyek azok a buktatók és nehézségek amikkel szembe találkozhatunk mint vállalkozók, táncterapeuták hogyha önállóan egyénileg kezdünk bele a tanításba. Az ön marketing és saját magunk managelése, pedig elengedhetetlen a 21. században. 
  10. Önismeret, ahhoz hogy valaki megfelelő táncterapeutai ismertekkel rendelkezzen azt gondolom, hogy az egyik legfontosabb az Önismeret, hiszen hogyha magunkat nem ismerjük mást se fogunk kiismerni, egy csoportos foglalkozáson pedig jó, hogyha tudjuk milyen érzet a közös táncolás élménye.

301564347_478534604172646_9076307993660628859_n.jpg 

 Ezekről mind biztos, hogy tanulhatsz itt a képzésen remélhetőleg új információkkal és izgalmas élményekkel leszel gazdagabb. Számunkra fontos, hogy azok a személyek, akik emberekkel foglalkoznak és segítő szakmát végeznek ilyenek például a pedagógusok, a tánctanárok, a gyógytornászok, test nevelőtanárok, edzők, fitness instructorok akiknek kellő alap tudásuk van, ők mind elindulhassanak egy olyan plusz irányba, amely remélhetőleg sok idősek otthonainak tudna segítséget nyújtani, így a hallgatók nem csak elégedettek lesznek, hanem kiegészíthetik meglévő tudásukat, és új klientúrakörrel, szakértelemmel és élménnyel gazdagodhatnak. 

301254081_807994220370507_119443824469501039_n.jpg

Hogyha a leírás alapján megtetszett a képzés, csatlakozz hozzánk és jelentkezz képzésünkre. Hogyha éppen nem található a honlapon aktuális képzés, akkor nyugodtan írjatok egy e-mailt az akadémia számára, ők szívesen állnak rendelkezésetekre, hogy válaszoljanak kérdéseitekre, remélhetőleg meg tudják azt is adni, mikor lesz legközelebb táncterapeuta képzés a jövőben. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tancrehabilitacio.blog.hu/api/trackback/id/tr117919193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása