"Mert a tánc mindenkié"...

Tóth Sára-TáncRehabilitáció

Jennifer Lopez és Sára

2021. január 03. - TáncRehabilitáció

Ebben a bejegyzéseben egy picit a bulvár felé szeretnék evezni, persze meglesz az oka és természetesen kapcsolódni fog ahhoz, amit képviselek és amit a Magyar TáncRehabilitációs Alapítvány is képvisel. :) 

Egy kiemelkedő ikonról szeretnék most néhány szót szólni, akit mindenki ismer, sokunk gyermekkorát meghatározta többek közt az enyémet is, szinte egytől egyig ismerjük a slágereit, melyek heteken át vezették a toplistát, arról nem is beszélve, hogy az alakja miatt vált igazán híressé és ismerté, nem egy klippjében és albumán volt fókuszban a már már tökéletesen kerek hátsója, nyilván nem nehéz kitalálni a bevezetőből, hogy nem másról mint JLO-ról van szó.                   (Bár a blog címében már lelőttem a poént, de gondoltam bemutatom, hogy pontosan kiről is van szó) Jennifer Lopezről, aki 51-éves múlt és Puerto-Rico-származású latin amerikai szépség, bár New Yorkban és azon belül Bronx-ban nőtt fel, amire igazán büszke a mai napig.                                                                               Szóval nem másról mint róla lesz szó, hogy miért? 

Azért mert ahogyan pörgettem a facebook falamat egyszer csak megpillantottam az új képét, mely a legújabb albumának lett a borítója. Aztán valahogy elgondolkoztatott a kép maga és a világsztár kora, valamint az egészséghez való hozzá állás amit én is képviselek. Ha jobban megnéztitek a képet amit büszkén kitett és nyilván szuper szexin fest rajta Jennifer ez tagadhatatlan, mégis azt kell mondanom, hogy mindennek több oldala van. 

130734269_10158916103415768_544334330122371831_n.jpg

Nekem az első gondolataim közt az fogalmazódott meg, hogy a közösségi médai alapvetően lehetetlen elvárásokat állít főleg a nők felé, illetve hamis illúziókat kelt az emberekben.

Hogy miért?

Azért, mert egy életünk van és azt az egyetlen egy életet legfőképpen boldogan kellene eltöltenünk, nem pedig azzal, hogy azt lessük az interneten, ki milyen tökéletes és ehhez képest mi éppen hogyan festünk.

Talán az egyetlen kötelességünk, az  életben az, hogy elfogadjuk a sorsunkat egy szintig tudjuk befolyásolni a szeretetet amit kapunk másoktól azt pedig  fogadjuk el, máris könyebb lesz az élet. Pozitív és jó irányú emberekkel töltsük az időnket ne olyanokkal amik csak elveszik azt az időt ami folyamatosan pereg és egyre kevesebb van belőle. A gondolat az az erő ami épít, így elsősorban azzal kellene foglalkoznunk ami pozitív nem pedig azzal ami negatív. Ha kinyitjuk az internetet ömlik ránk folyamatosan a reklámokból az instagrammon, a facebbokon és még a tv-ből is, hogy bizony a 21. században már megöregedni sem szabad. 

135476491_405090824033850_8281183815161714994_n.jpg

( Egy plakát Izraelben)

Nem szeretnék átesni a ló tulsó oldalára és nem arról "beszélek", hogy ne együnk egészségesen, ne mozogjunk eleget, vagy ha ahhoz van kedvünk, akkor ne használjunk arckrémet, amelyet azért vettünk, mert abban reménykedünk, hogy kevesebb szarkaláb jelenik meg az arcunkon a krém hatása által. Arról beszélek, hogy vajon, szükséges-e, hogy akik 40-50 vagy akár 60-felettiek ők 20-30 éveseket megszégyenítő külsővel rendelkezzenek? Érdekes, hogy régebben ez nem volt se trendi, se elvárás, hogy 30-évvel fiatalbbnak látszódjanak az emberek, mégis túlélték a minennapokat. :) 

Azt kifelejtik az emberek, hogy a sztároknak bizony komoly anyagi hátterük is van ahhoz, hogy így nézzenek ki, több személyi edző, saját konditerem és külön szakács, aki a diétához megfelelő menüt készít el neked. Egy földi halandónak ez nyilván nem adatik meg, hiszen dolgoznia kell, mi több sokszor eltartani egy családot vagy akár, egészségügyi problémákkal is küzdhetünk. Ilyen péládul egy pajzsmirigy alulműködés egy menopausa ami az öregedés természetes velejárója vagy az, hogy a testünk elkezd változni a kornak megfelelően. ( Kevesbb izomzattal fogunk rendelkezni és könnyebben hízunk meg.) (Erről bővebben még egy élőzésben is beszélgettünk itt.)

elderly_fit.jpg

Nem magam ellen szeretnék beszélni, hiszen én is edző vagyok, mozgás és táncterapeuta vagyis segíteni szeretnék főképpen azoknak, akiknek nehezebb az átlagnál egy fogyást vagy izmosdást elérnie. Mindig mondom én, hogy bizony esélyt kell teremteni azok számára is,akik hátrányból indulnak egy betegség miatt vagy a koruk által. Hiszen valjuk be kevesebb lehetősége van, a túlsúlyosoknak, időseknek vagy mozgássérülteknek egészséges életet élniük, mint az ugymondd átlag emberek számára. Eleve nem divat, hogy olyan edzőket és szakembereket képezzenek ki, akik szakmailag is értenek, akár ezekhez a csoportokhoz és van tudásuk azzal kapcsolatban, hogyan tudnak tényleges segítséget nyújtani egy sérülés után, vagy az idősebb korban lévő nőnek-férfinak. Nem mindegy, hogyan állítják össze az edzéstervedet valamit olyan emberi támogatást is kellene, hogy nyújson egy edző ami nem az elérhetetlen vagy szinte nevetséges testképet jelenti, hanem azt hogy boldogabbak, fitebbek és legfőképpen egészségesebbek legyünk. Szóval én ebben tudok neked segíteni és ez az én gondolatom arról, hogy nincs tökéletes, talán nem azt kellene hajkurásznunk egy életen át, hanem azzal foglalkozni ami boldogsággal tölt el minket, ehhez pedig megfelelő szakemberre is szükséged lesz. :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tancrehabilitacio.blog.hu/api/trackback/id/tr1016369148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása