"Mert a tánc mindenkié"...

Tóth Sára-TáncRehabilitáció

Komplex Táncterapeuta képzés a Fitness Akadémiával

2022. augusztus 31. - TáncRehabilitáció

289681750_450237223604301_1055287312661019904_n.jpg

Régóta nem írtam itt nektek, ennek megvolt az oka, immáron több mint egy éve ismét elmondhatom magamról, hogy főiskolai hallgató vagyok. Ugyanis elkezdtem a fejlesztőpedagógiai szakot, egyszerűen megláttam ezt a képzést és azt mondtam, hogy nekem ez kell, új tudás, új emberek és új élmények. Azt gondolom, hogy aki emberekkel foglalkozik azoknak nem árt ismerni a gyermekkor rejtelmeit, az emberi test fejlődését és még sorolhatnám, így remélhetőleg önmagunkat is jobban megismerjük. 

Ebben a bejegyzésben nem is erre szerettem volna terelni a szót, hanem arra, hogy hatalmas hírekkel szolgálhatok a számotokra, bár nem nagyon volt időm írni, hogy megosszam veletek a történéseket mégis most úgy gondolom, hogy itt az ideje, 2022-ben sokan abban reménykedtek, hogy ez egy jobb év lesz, mint a tavalyi,remélhetőleg kevesebb lezárás, kevesebb kovid és több remény, még több munka valamint több boldogság lesz benne. Én is ezt vártam ettől az évtől, remélhetőleg sikerül is így zárni. 

Nos végre megoszthatom veletek a nagy hírt, hogy idén 2022-ben elindultunk a FITNESS AKADÉMIÁVAL közösen. Álmomban se gondoltam volna, hogy egy nap és ez nem is olyan későn eljön az a pillanat, amikor egy neves iskolával, nem mellesleg ahol az első akkor még OKJ-képzésnek nevezett szakképesítésemet én is megszereztem. Később pedig továbbképzéseken vettem részt ebben az iskolában, hiszen úgy éreztem, hogy itt minőségi szaktudást kapok az adott témában, kiváló tanároktól tanulhatok, akik naprakészek illetve elmondhatom, hogy életem legjobb döntése volt amikor beiratkoztam ebbe az iskolába. Ezek után szerintem nem kérdés hova megy vissza az ember, ha képzésekről esik szó?. Hát a gyökerekhez ahonnan indultam, később rögös utat jártam be erről olvashattok előző bejegyzéseimbe, ahhoz hogy táncterapeutává váljak. Jelenleg ott tartok, hogy úgy érzem eljött az a pillanat amikor azt gondolom már kevés vagyok egyedül, egy ideig az ember érezheti azt, hogy ő képes mindenre és egyesül egy egész hegyet megmozgat, talán belátom ahogy öregszem úgy egyre inkább azt gondolom, hogy sokkal jobb csapatban dolgozni és összefogni másokkal együtt közös utat járni. Már csak azért is, mert ez itthon ez kevésbé jellemző én pedig szeretem a kihívásokat. :) 

Igen is fontos az összefogás illetve az, hogy segítsük egymást mi emberekkel foglalkozó segítő területeken mozgó szakemberek. Célom az, hogy többen legyünk táncterapeuták az országban és segítsük az elesett kevésbé előtérben lévő célcsoportokat, gondolok itt most az idősekre és fogyatékossággal élőkre egyaránt. Én egyedül kevés lennék arra, hogy a Magyarországon található összes idősek otthonát lefedjem, így nem is ez a célom, hanem az hogy a művészet, tánc és rehabilitáció erejét együtt használjunk annak érdekében, hogy boldogságot és egy kis napsugarat csempésszünk az idősek életébe. 

300828000_425405602989026_3775108245216485778_n.jpg

Kattintsatok rá a Fitness Akadémia weboldalára a fitness.hu-ra és ott megtaláljátok a képzésünket. 

Hatalmas élmény volt számomra amikor az akadémia igazgatójával beszéltem telefonon és elmeséltem neki, mire gondoltam, majd válasza így hangzott:

-" Sára szerintem üljünk le egy kávé mellett és beszéljük át a részleteket",

Ábrahám Júlia az igazgatónő egy nagyon kedves, határozott és szerteágazó tudással rendelkező személy, így amikor beszélgettünk hangsúlyozta, hogy számára az egyik legfontosabb az, hogy a hallgatói releváns tudással és élménnyel gazdagodjanak a képzéseik által és elégedetten távozzanak a képzésről. Ebben abszolúte egyetértettünk, hiszen nekem is az a célom, hogy olyan tudással és élményben gazdag tanulásban legyen része a hallgatóknak ami hozzásegíti őket ahhoz, hogy többé és még többé váljanak legfőképpen a táncterápiák rejtelmeiben. 

Az első képzést 2022-május közepén kezdtük az éppen aktuális "nyitás után," lendülettel belevágtunk, hogy egy kis újdonságot vigyünk az Akadémia speciális tanfolyamjai közé. 

Nem hinném, hogy nekem kellene meggyőznőm bárkit arról, hogy a képzés mennyire klassz, beszéljenek róla azok a hallgatók, akik már elvégezték a legelső képzésünket és megfogalmazták véleményüket a képzésről és rólam. 

"Nagyon-nagyon régen már olvastam arról, hogy a tánc erejével hogyan lehet fejleszteni beteg gyerekeket, fogyatékkal élőket és idős embereket. A cikk külföldi eredetű volt.
Azóta többször eszembe jutott, hogy szeretném megismerni, kipróbálni, több évtizedes munkámat, tudásomat kiegészíteni.
A Fitness Akadémia által meghirdetett képzéssel régi álmom valósult meg és elvárásaimat messze felülmúlta. Sára hihetetlen energiával, odaadással és hatalmas szakmai alázattal adta át tudását, folyamatosan támogatva, inspirálva minket.
Pozitív kisugárzásának köszönhetően azonnal kapcsolatot teremtett velünk és nagyon rövid időn belül különleges csapattá formált bennünket. Nem voltak rossz kérdések, nem voltak rossz válaszok, csak az egymásra figyelés, az önzetlen segítség és tudásmegosztás létezett.
A preventív, egészségmegőrző, táncterápiás tanfolyamon kapott módszertani tartalom sokszínűsége és mélysége alapos tudást ad ahhoz, hogy új szemlélettel folytassuk munkánkat és új területeket hódítsunk meg. Köszönjük!

Nem egy vélemény született, így a többit itt olvashatjátok: https://www.fitness.hu/kepzesek/specialis-tanfolyamok/komplex-tancterapeuta

Ha pedig kedvet kaptatok a tanfolyam elvégzéséhez, akkor keressétek fel bátran a Fitnes Akadéia oldalát, vagy engem, szeretettel válaszolok amire csak tudok. 

Ui: -" Mert a Tánc Mindenkié!"

A bejegyzés trackback címe:

https://tancrehabilitacio.blog.hu/api/trackback/id/tr4217919151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása